NOTE

Friday, February 24, 2012

Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD

Kadang-kadang disebabkan jumlah follower yang ramai membuatkan kita terus bersemangat untuk mempertingkatkan mutu blog kita.. InsyaAllah, kalau entry kita menarik, pasti followers ni akan datang jenguk jugak blog kita suatu hari nanti melalui dashboard..klik link bawah untuk lebih faham;
 or

http://mrdoctorspeaking.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html


Nota Tambahan :

  • MD sendiri akan buatkan link follow button korang.. jangan risau..
  • Sekiranya sambutan menggalakkan, sitem 'grouping' akan dibuat.. Katakan segmen ni 1000 orang join.. Korang sanggup ka nak follow 999 blog? Jadi cadangan MD sistem grouping ni di mana korang akan dibahagikan kepada beberapa group.. Contoh 1 group 50 orang.. So korang kena la follow 49 blog dalam group korang tu dan dapat balik 49 follower..
  • So dalam entry korang nanti, tulis pendapat korang tentang berapa orang yang korang rasa perlu diletakkan dalam satu group. 10? 50? 100? 200? Ingat! Korang tak perlu masuk blog diorang pun.. Terus follow ja di sini.. Tak susah pun.. Tapi kalau majoriti pilih 10 ja.. Maknanya follower korang akan bertambah 9 ja la.. So pikir bebaik.. Nanti MD akan ambik purata.. 
  • Kalau korang tak setuju dengan sistem grouping ni sila nyatakan dalam blog anda..
  • Selepas tamat segmen, korang mestilah follow semua skali peserta dalam group korang.. Jujur ok !
  • Waktu menfollow akan diberitahu kelak.. Korang boleh follow blog MD dan like page facebook MD untuk mengetahui maklumat lanjut..

11 comments:

  1. hai linda (^^)


    mashi dtg dari segmen yang sama [group 1]..jom dtg ke blog mashi follow .. mashi dh jadi follower blog ni..

    http://hatiberbungaros.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  2. sye dtg dari segmen yg sama [group 2]..jom dtg ke blog iera balqis..iera balqis da jadi follower nie.

    pages sye>http://www.facebook.com/pages/Iera-balqis/335898119785996

    twitter sye>http://www.twitter.com/@BalqisThahirah

    blogger sye>http://kisahhatiherbalife.blogspot.com.au/

    ReplyDelete
  3. hai.salam kenal..
    kita dr segmen yg sama,group no 2..sy follow sini =p

    http://miszpinkies.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum ..
    farah dri segmen yg sma .
    done followed u ..
    follow me back yarh .. :)

    http://faraheyllaitusaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. assalammualaikum :) saya dari segmen yang sama,singgah sini untuk follow kamu :) jemput singgah blog saya pulak ye,kalau sudi follow la sekali :P

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  6. Follow menFollow....!!!!

    Salam persahabatan di alam cyber...

    from: adando.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. hye ^-^ jalan-2 dan follow blog nie . cantik ! :) dari segmen yg sama . kalau sudi follow balik ye ^-^ [group 1]

    http://luvmomoiro.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  8. elly dah follow sini..
    follow elly yea..
    http://elialaily.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  9. follow sni dr group yang sama

    :)

    http://rara-zura.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  10. Hai. hari ni melawat kawan2 dari segmen Dr. Muda vs Ustaz Rock. jom singgah blog saya =) ada SALES hebat !! jom laa tengok mana tau ada yg berkenan =)

    ReplyDelete
  11. Salam ukhwah...Qaseh datang dari group 1...follow awak...keep in touch k...

    http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete